Mieszkańcy Warszawy wybierający się w Bieszczady mogą skorzystać z zaproszenia Stowarzyszenia „Polska Ekologia” i zjawić się na rynku w Krośnie, aby wziąć udział w smakowitym kulinarnym wydarzeniu łączącym degustację z edukacją. 18 sierpnia zaczyna się bowiem uczta dla podniebienia i pokazy przyrządzania ekologicznego mięsa.
Edukacja żywieniowa od kilkunastu lat należy do czołowych zadań tej organizacji. Szczególnym zaś priorytetem jest przekazywanie wiedzy młodemu pokoleniu. Tym razem będzie to prezentacja „DOBRYCH SMAKÓW WIEPRZOWINY”. Będzie można spróbować mięsa wieprzowego i jego przetworów w jakości BIO, jak również umożliwić to dzieciom podczas konkursów i warsztatów dla najmłodszych; wszystko na Rynku Krosna w dniach 18 – 20 sierpnia w godz. 10-18.
Życząc smacznego, Zarząd Stowarzyszenia zaprasza na „DOBRE SMAKI WIEPRZOWINY” – przedsięwzięcie finansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.