Są transfery ważniejsze od tych piłkarskich, dlatego tak istotna jest konferencja naukowa zaplanowana na 14 września 2023 w Centrum Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, a zatytułowana „Przyszłość to Eko-Hub – nauka i biznes!”. Współorganizują ją – wspomniany Uniwersytet oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych „Polska Ekologia”.

W dobie, gdy zdrowie i dbałość o środowisko stają się kluczowe, twórczy organizm stanowiący pomost między naukowcami, producentami i konsumentami, występujący pod nazwą Eko-Hub Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, stawia produkcję żywności w centrum swoich działań, łącząc naukę, tradycję i innowacyjność w służbie ludzkości i planety.

Eko-Hub, który wyrósł z porozumienia pomiędzy organizatorami wyżej wymienionej konferencji, stanowi połączenie pasji do nauki oraz innowacyjności i dbania o wysoką jakość żywności, wierząc, że przez odpowiedzialną produkcję, edukację i współpracę możemy wpływać na zdrowie ludzkości i dobrostan naszej planety.

Tematyka konferencji:

+ Wizja, misja i cele Eko-Hub w kontekście żywności ekologicznej, żywności wysokiej jakości i zrównoważonego rozwoju

+ Jak skutecznie promować ekologiczne produkty na współczesnym rynku?

+ Jak nowoczesne technologie i podejścia wpływają na zielone łańcuchy dostaw?

+ Transformacja żywności – obecna sytuacja i przyszłe kierunki

+ Dobre przykłady łączenia nauki i biznesu (superfood przyszłości oraz żywność funkcjonalna).

Zaplanowane jest również uroczyste wręczenie aktów powołania do Rady do Spraw Żywności Wysokiej Jakości i Ekologii przy Eko-Hub Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

Miejsce: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, budynek Agro II, sala 101, 2 piętro

Adres: ul. Akademicka 15, 20-950 Lublin

Data: godz. 10.00, 14 września 2023 roku

Żeby zobaczyć ramowy program kliknij TUTAJ