OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE PRZETWÓRCÓW I PRODUCENTÓW PRODUKTÓW  EKOLOGICZNYCH „POLSKA EKOLOGIA” CZĘSTUJE…

Gdzie: Podczas   smakowitej  degustacji  

Wieprzowina tylko z Polski, dania główne i przekąski”  

zorganizowanej w ramach Polska Food Festival w Brukseli. 

Termin: 14. grudnia 2018  od godz. 17.00

15 i 16 grudnia 2018 w godz. 10,00-20,00 – 

w  Muzeum Autoworld Brasserie, Jubelpark 11, 1000 Bruxelles, Belgia. 

Wstęp wolny w dniach 15-16 grudnia.

Projekt finansowany z Funduszu Mięsa Wieprzowego

O zadowolenie konsumentów zadbają:  

Zdzisław Czepiga kucharz specjalizujący się w daniach kuchni ekologicznej,    prezentujący specjały mięsne, zwłaszcza regionalne,  podczas imprez kulinarnych, a ostatnio  na  kilku kontynentach i  Carlos  Gonzalez Tejera wielce aktywny działacz  Stowarzyszenia „Polska Ekologia”, znany promotor, visiting lecturer, wieloletni popularyzator sztuki kulinarnej i żywności wysokiej jakości, wreszcie smakosz.

Trzy dni atrakcji i niezapomnianych przyjemności dla podniebienia. Codziennie degustacja polskich potraw, warsztaty bożonarodzeniowe, wspólne kolędowanie. 

A gdyby ktoś chciał poznać szczegóły menu to podczas festiwalu dobrego jadła na stołach znajdą się m.in.: wędzony pstrąg pieczony z pietruszką, czosnkiem i ciecierzycą, pierogi z kapustą i grzybami, barszczyk bieszczadzki z uszkami, dziczyzna surowo dojrzewająca z gruszką, wołowina z sosem chrzanowym, golonka wędzona z kaszą gryczaną z piklami, a także rewia kanapkowa i gomółki serowe podkarpackie, śledzie w różnych wariantach, a także na  deser kruche  smalcówki z cukrem pudrem, sękacz, sernik, szarlotka i krojone owoce w zalewie z miodu syconego. Z uwagi na region  będą też deski serów i pasztetów z żurawiną oraz jabłka grójeckie.

Bon appetit.