OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE PRZETWÓRCÓW I PRODUCENTÓW PRODUKTÓW EKOLOGICZNYCH „POLSKA EKOLOGIA” CZĘSTUJE…
Gdzie: Podczas smakowitej degustacji
„Wieprzowina tylko z Polski, dania główne i przekąski”
zorganizowanej w ramach Polska Food Festival w Brukseli.
Termin: 14. grudnia 2018 od godz. 17.00
15 i 16 grudnia 2018 w godz. 10,00-20,00 –
w Muzeum Autoworld Brasserie, Jubelpark 11, 1000 Bruxelles, Belgia.
Wstęp wolny w dniach 15-16 grudnia.
Projekt finansowany z Funduszu Mięsa Wieprzowego
O zadowolenie konsumentów zadbają:
Zdzisław Czepiga kucharz specjalizujący się w daniach kuchni ekologicznej, prezentujący specjały mięsne, zwłaszcza regionalne, podczas imprez kulinarnych, a ostatnio na kilku kontynentach i Carlos Gonzalez Tejera wielce aktywny działacz Stowarzyszenia „Polska Ekologia”, znany promotor, visiting lecturer, wieloletni popularyzator sztuki kulinarnej i żywności wysokiej jakości, wreszcie smakosz.
Trzy dni atrakcji i niezapomnianych przyjemności dla podniebienia. Codziennie degustacja polskich potraw, warsztaty bożonarodzeniowe, wspólne kolędowanie.
A gdyby ktoś chciał poznać szczegóły menu to podczas festiwalu dobrego jadła na stołach znajdą się m.in.: wędzony pstrąg pieczony z pietruszką, czosnkiem i ciecierzycą, pierogi z kapustą i grzybami, barszczyk bieszczadzki z uszkami, dziczyzna surowo dojrzewająca z gruszką, wołowina z sosem chrzanowym, golonka wędzona z kaszą gryczaną z piklami, a także rewia kanapkowa i gomółki serowe podkarpackie, śledzie w różnych wariantach, a także na deser kruche smalcówki z cukrem pudrem, sękacz, sernik, szarlotka i krojone owoce w zalewie z miodu syconego. Z uwagi na region będą też deski serów i pasztetów z żurawiną oraz jabłka grójeckie.
Bon appetit.