Restauracja Concept 13 to miejsce dla miłośników jedzenia oraz pięknych widoków zapierających dech w piersiach. To dania przyrządzane z najwyższą starannością, spożywane w miejscu z przepięknym widokiem na miasto. Taki charakter ma właśnie restauracja Concept 13, która znajduje się w Warszawie na ostatnim piętrze domu handlowego VITKAC.

W menu tej restauracji znajduje się kuchnia międzynarodowa, która przygotowywana w otwartej przestrzeni może być obserwowana przez odwiedzających to miejsce klientów. Na stronie internetowej restauracji Concept 13, znajduje się całe dostępne menu. Od przystawek, aż do deserów. Dostępny przekrój potraw sprawia, że każdy powinien tu wybrać coś dla siebie. Na stronie restauracji znajduje się także krótka charakteryzacja szefa kuchni, Rabiego Aded Alsalama, który od kilku lat współpracuje z Darkiem Barańskim, innym szefem kuchni. Wyjątkowość serwowanej kuchni opiera się na doświadczeniu oraz innowacyjności w przygotowywaniu potraw oraz zaangażowaniu, będącego wynikiem kulinarnej pasji gotujących w tej restauracji kucharzy.

Concept 13 w przewodniku Gault&Millau

Restaurację Concept 13, można znaleźć w przewodniku kulinarnym Gault&Millau, gdzie wyróżnione zostały jedne z najlepszych restauracji w całej Polsce. Jest to miejsce chętnie odwiedzane przez wszystkich koneserów smaku. Concept 13 został uwzględniony także w przewodniku Michelin, co najlepiej świadczy o jakości serwowanych potraw w tym miejscu. Odwiedzający restaurację chwalą ją przede wszystkim za dobre jedzenie, wyjątkowy widok oraz muzykę na żywo. Aby ją odwiedzić, należy udać się na ulicę Bracką w Warszawie.